STADSPOST N°1: De stad van morgen

Naar aanleiding van het eerste Ruimterapport Vlaanderen vraagt ‘De stad van morgen’ zich af hoe we onze nu al behoorlijk verzadigde steden zodanig kunnen organiseren dat we er op een leefbare manier kunnen wonen, werken en ons verplaatsen, en dat met nog veel meer mensen dan vandaag? VRT NWS-journalist Riadh Bahri vraagt aan architecten, stedenbouwkundigen en andere denkers en doeners in binnen- en buitenland hoe we die omslag gaan realiseren.

Bekijk hier de eerste aflevering van de driedelige reeks ‘De stad van morgen’.

Een tijdje terug was de stad Eeklo te gast op een van de Stadskamers. Zij deelden uitgebreid hun ervaring over hoe zij het voortouw nemen op weg naar groene energie samen met de bewoners. Bekijk hieronder een reportage over deze interessante en relevante case.